Add to Calendar 2021-01-28 12:00:00 2021-01-28 14:00:00 Europe/Oslo Carbon Capture and Storage (CCS)
Miniwebinar
Lilleakerveien 10, 0283 Oslo Norsk Petroleumsforening Carbon Capture and Storage (CCS)
Miniwebinar_2021-01-28 12:00:00
28. Jan 2021

Carbon Capture and Storage (CCS)
Miniwebinar

ONLINE

NPF ønsker å invitere til miniwebinar der tema innen Carbon Capture and Storage (CCS) vil bli diskutert. Dette seminaret vil gå digitalt 28. januar 2021, kl 12.00-14.00

I dette webinaret ser vi på hvordan CO2 fangst og lagring (CCS) kan bli et nytt stort industrieventyr for Norge. Vi tar utgangspunkt i Regjeringens Langskip og Nothern Light prosjektet til Equinor, Total og Shell. Fokus for webinaret er ikke teknologi, men hvordan CCS økonomien kan etableres. Målgruppe for seminaret er topp- og mellomledere i industrien så vel som politisk aktører som er opptatt av Norges plass i det store energiskiftet som ligger foran oss.

 

CO2 fangst og lagring (CCS) har vært et tema i forsknings- og teknologimiljøer i mer enn 30 år. Stoltenberg Regjeringen prøvde seg på industrialisering av CCS med en månelanding på Mongstad i 2007 og brente av 9.3 mrd. Det gikk ikke. Hovedutfordringen har ikke vært teknologi, men hvordan etablere et aktivt marked for CCS innenfor rammene til det grønne skiftet. Den 4. juli i år hadde The Economist en artikkel på “What if carbon removal becomes the new Big Oil? – One giant industry emerges as another declines. An imagined scenario from 2050”. Noe er i ferd med å skje! Tidligere har mange sett på CCS som en “sminking” av olje- og gassindustrien inn i det grønne skiftet. Vi ser nå et helt annet bilde er i ferd med å tre frem. Hovedfokus er store CO2 utslippskilder i Europa som man vanskelig kan kvitte seg med i det grønne skiftet. Eksempel på slike er sementindustrien og forbrenning av avfall. For at Europa skal kunne nå sine klimamål, må man fange CO2 produsert ved slike anlegg. Dette kombinert med eksisterende infrastruktur knyttet til offshore olje- og gassindustrien i Norge, åpner en unik mulighet. Ikke bare for fangst av CO2, men også fremvekst av blå hydrogen. Vi ser konturene av et formidabelt paradigmeskifte der olje- og gassindustrien ikke er en del av problemet, men en del av løsningen!

 

Påmeldingen er åpen, og vi gleder oss til å ønske velkommen til miniseminar!

 

Ved spørsmål, kontakt prosjektleder NPF, Tonje Raknes [tonje.raknes@npf.no]

Velkommen!

Program

Thursday 28. January

12:00

Velkommen til CCS - miniwebinar

Leder av Programkomiteen, Kjell Arne Jacobsen, InnoTeam
12:05

EU og CCS, et Europeisk perspektiv

Nils Røkke, SINTEF og President, European Energy Research Alliance (EERA)
12:35

Hvordan tilrettelegge CCS?

Egil Meisingset, Avdelingsdirektør, Olje- og energidepartementet
13:05

Hvordan vil O&G industrien ta utfordringen?

Sverre Johannesen Overå, Prosjektdirektør Northern Lights, Equinor
13:35

Fra start-up til big business 

Jon C. Knudsen, Chief Commercial Officer, Aker Carbon Capture

Aker Carbon Capture har blitt varmt mottatt blant investorene, men hvordan skal egentlig selskapet gjøre forretning i det korte, mellomlange og det lange perspektivet? Chief Commercial Officer Jon Christopher Knudsen tar oss gjennom selskapets perspektiv på mulighetene i CCUS-markedet fremover

14:05

Avsluttende ord

Leder av Programkomiteen

Practical information

  • DATO: Torsdag 28. januar 2021
  • STED: Online (videolink sendes til påmeldte kvelden før + 1 time før møtet)
  • TID: kl. 12.00 – 14.00
  • SPRÅK: Norsk

 

Seminaravgift:

kr 1.400 + mva. for medlemmer av NPF
kr 2.900 + mva. for ikke-medlemmer av NPF

Betaling:

Konferansen betales med kredittkort ved påmelding.

Medlemskap i Norsk Petroleumsforening (NPF):

Vi tilbyr konferansedeltakere å kjøpe medlemskap i NPF samtidig med konferansepåmelding og betaling:

  • 1 års medlemskap for konferansedeltakere – alle lokalavdelinger (NOK 1 000)

Avbestilling:

Avbestillingsfrist er senest 14. januar 2021, da med et gebyr på kr 500. Gebyret frafalles hvis det sendes en annen deltaker fra samme arbeidsgiver. Hvis avbestilling skjer etter fristen må full seminaravgift betales, men vi aksepterer at det sendes en annen deltaker helt frem til konferansestart. Vennligst gi beskjed så snart informasjon om ny deltaker er tilgjengelig.

Ved en avlysning av arrangementet fra NPFs side refunderes deltaker- og utstillingsavgift. Eventuelle utgifter eller egenarbeid deltakerne / utstillerne har hatt i anledning arrangementet erstattes ikke.

Force majeure
Hendelser utenfor NPF’s kontroll – for eksempel, men ikke begrenset til, ekstreme værforhold, krigshandlinger, terror, transportstans (streik eller ulykker), myndighetspålagte restriksjoner inkludert reiseforbud, alvorlig sykdom eller epidemier som gjør det umulig å oppfylle forpliktelsene for gjennomføring av konferansen gir NPF rett til å kansellere arrangementet uten erstatningsansvar.

 

Administrasjon/ NPF:

Påmelding og spørsmål: tonje.raknes@npf.no

Telefon: 983 06 117