Exploration Revived Award 2017:​ ...og de nominerte er:

Priskomiteen har nå nominert fem finalekandidater til den prestisjefylte Exploration Revived Award 2017.

– Priskomiteen fikk inn mange gode forslag til kandidater, forteller prosjektleder Even Isachsen. Komiteen har nå nominert fem finalekandidater

 

Exploration Revived Award 2017 blir utdelt på konferansen Exploration Revived tirsdag 14. mars. Prisen ble første gang delt ut i 2007, og tildeles en person eller et team som har utmerket seg med geologisk nytenkning eller utvikling av ny teknologi. Kandidater til prisen nomineres av letemiljøet i Norge, og prisvinneren velges av Exploration Revived Award Committee.

 

Tidligere prisvinnere:
2007 : Norsk Hydro
2009 : Lundin
2011 : Winthershall Norge
2013 : Statoil
2015 : Lundin

 

Årets nominerte er (i alfabetisk rekkefølge):

AkerBP – for det interessante Langfjellet-funnet, som resulterer i fornyet leting ved å fokusere på et dypere stratigrafisk nivå i forhold til det som tidligere hadde blitt utforsket i lisensen.

 

Faroe Petroleum – for det kanskje største funnet på norsk sokkel de siste 2 årene; Brasse. Funnet har ført til fornyet leteaktivitet i området, og vist svært attraktive volumer i modne og nærliggende felt.

 

Idemistu Petroleum – for deres bidrag som partner, med en imponerende merittliste over de siste årene. Idemitsu er partner i det nye og interessante Cara-funnet, og har vært aktivt involvert i Alta og Wisting, blant andre.

 

OMV – for å redusere lete- og utbyggingsrisiko ved å ta i bruk nye teknikker ved boring av horisontale avgrensningsbrønner på Wisting. OMV har demonstrert produktifisering og innsikt som også vil være gjeldende for andre brønner.

 

Statoil – for Askja / Krafla og Aasta Hansteen borekampanjer. Borekampanjene er gode eksempler på leting med sikte på raskt å avklare potensial i nærheten av eksisterende felt eller funn, som grunnlag for videre feltutviklingsaktiviteter.

Andre artikler